Nettipäiväkirja

Minua innostaa tämä uusi blogini hellyyttävän paljon. Yläasteella minulla oli livejournal, jonne purin harvojen ja valittujen ystävieni luettavaksi tuskaani, se auttoi sen ajan olotiloihin. Tässä blogissa on rehellisesti sanoen aivan samasta asiasta kyse, paitsi etten kirjoita oikealla nimelläni. Työnhaku on niin kilpailuhenkistä, etten halua näiden tekstien ampuvan minua jalkaan. Saan kuitenkin jotain tyydytystä siitä, että nämä päivitykset ovat kaikkien luettavissa. Haluaisin, että joku samanmielinen ihminen löytäisi sivuni ja kommentoisi ”Toi on niin totta mistä kirjoitit”, ja sitten kommentoisin saman hänen johonkin hyvään kirjoitukseen. Linkkasin sivuni yhdelle ystävälleni, olisi liian surullista ettei näitä tekstejä lukisi kukaan.

Mietin ennen kuin aloitin tämän, onko jotenkin epäkypsää, jos vielä 28-vuotiaana kokee tarvitsevansa nettipäiväkirjan. Tuntui pöyhkeilyltä maksaa yli 50€ tästä mainoksettomasta sivusta, jonka osoite ei ole nolo. Mutta minua on alkanut rasittaa sellainen ajatusmalli, että teini-ikä olisi jotenkin erityisen raastava ajanjakso elämässä. Toki sen ikäisenä itsetuntoni oli olematon ja olin monella tapaa nykyistä neuroottisempi, aikuistumisen myötä aivokemiat ovat muuttuneet helpommiksi. Kuitenkin mielestäni alle kaksikymppisenä ilmassa tuntui selvänä, ettei mikään ollut vielä vakavaa. Noin 26. ikävuoden paikkeilla ystäväpiirissäni alkoi masennuskausien aalto: tuntui, että nyt pitäisi jo alkaa lunastaa niitä odotuksia itsestään, joita aiemmin 3 päivää viikosta bailatessaan oli ajatellut luonnostaan saavuttavansa myöhemmin.

Nyt tietenkin joku keski-ikäinen neropatti voi sanoa, että 28-vuotias on niin nuori, että ehdin vielä vaikka mitä. Kyllä minä sen tiedän, ja hyvinhän minulla meneekin. Toisaalta torstaina olin kirjanjulkkaribileissä, ja herätessäni seuraavaan arkiaamuun kylmän hikisenä tuntui kovin selvältä, että minä olen se, joka käy juhlimassa toisten saavutuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: